- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 90
- STOB recept
- Porce: 16.00
Recept byl certifikován logem Vím, co jím. www.vimcojim.cz
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celé (syrové) | 220 |
Rozinky | 35 |
Olej řepkový | 40 |
Mrkev | 500 |
Mléko kefírové 1,5 % tuku | 130 |
Kypřící prášek do perníku | 10 |
Cukr třtinový hnědý | 80 |
Mouka špaldová celozrnná | 200 |
Lískové ořechy (nesolené) | 60 |
Čekankový sirup | 40 |
Řecký jogurt bílý 0% (Milko) | 420 |
Dochucovadla:
skořice, zázvor, hmotnost hotového pokrmu 1660 g
Energetická hodnota celkem: 11498 kJ
Bílkoviny (g): 115,
Tuky (g): 105,
Sacharidy (g): 326,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 151,
Vláknina (g): 63,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 719 kJ
Bílkoviny (g): 7.2, Tuky (g): 6.6, Sacharidy (g): 20.4, SAFA (g): 0.9, Cukry (g): 9.4, Vláknina (g): 3.9, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Množství ingrediencí odpovídá střední dortové formě. Mrkev nastrouháme najemno. V míse smícháme mouku, cukr a kypřicí prášek do perníku. V jiné míse smícháme žloutky, olej a kefír. Obě směsi smícháme dohromady a přidáme rozinky a nasekané ořechy. Z bílků vyšleháme sníh a opatrně vmícháme do těsta. Těsto vlijeme do formy vyložené pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C cca 40 minut. Necháme vychladnout. Řecký jogurt ochutíme skořicí a čekankovým sirupem. Vychladlý dortík potřeme řeckým jogurtem a podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.